מעבר לעומס הרגשי, הורה לילד עם קשיים אינטנסיביים עלול להרגיש לעיתים שהוא מאבד שליטה, לבד במערכה, ואפילו קפוא מבפנים – כאילו אין לו יותר כוחות להתמודד. האחריות הבלתי נגמרת, החיים בכוננות מתמדת, והפער בין הציפיות למה שקורה בפועל יכולים לשחוק עד דק. עם הזמן, זה לא נשאר רק בראש – הגוף מתחיל להגיב דרך כאבים, מחלות כרוניות או דפוסים כמו הימנעות, התפרצויות זעם או ריצוי יתר.
הורים לילדים עם קשיים התנהגותיים נמצאים במתן טיפול אינטנסיבי 24/7. זה לא משנה אם מדובר בפעוט היפראקטיבי שמתפרץ עשרות פעמים ביום, ילד על הרצף שלא ישן בלילות, או נער עם חרדות קשות – כל קושי של הילד הוא גם קושי של ההורה.
כשהורים שפונים אליי לטיפול הומאופתי עבור ילדם, ומספרים לי במשך כמעט שעתיים על הילד המיוחד שלהם, על הקשיים שלו, על תקופת ההיריון איתו, על הלידה שלו, שנות הינקות והפעוטות שלו, על אפיזודות רפואיות שקרו, על מחלות ומצבים רפואיים קבועים שקיימים, על הפחדים ועל ההתנהגויות הייחודיות שלו שחלקם מדאיגים וחלקם האחר פשוט שונה ומיוחד ביחס לנורמה, על החיפוש הקדחתני אחר אנשי מקצוע איכותיים, על ההמתנות האינסופיות לתורים פנויים, על העול הכלכלי, על תקשורת מתישה מול צוות חינוכי במסגרות, מול סייעות, נהגים, מלוות, מול משפחה מורחבת, באירועים משפחתיים, או בהימנעות הממושכת מהם "בגלל" הילד, בין כל מפגשי המעקבים שלנו, ההתבוננות, הדיווחים, הם מייחלים ומקווים לראות שינוי. מחכים לרגע שבו ההתנהגות תתאזן, השינה תשתפר, החרדה תירגע. אבל יש דבר אחר שרובם המכריע לא שם לב אליו – הם עצמם.
זה לא נכתב במטרה לעורר רגשות אשמה, אלא כדי לעורר מודעות.
ישנם ילדים שמפנימים את מצבו של ההורה עד כדי כך שהתסמינים שלהם משקפים את המצוקה הרגשית של המבוגר. לדוגמה, Phosphorus מתאים לילדים רגישים מאוד, אמפתיים, הנוטים לספוג את הרגשות של הסובבים אותם ולהגיב אליהם בצורה גופנית – דרך עייפות, חרדה, הפרעות שינה או נטייה למחלות חוזרות. Carcinosin מאפיין ילדים שהם "Pleasers", המנסים לרצות את ההורים או לשמור על שלום הבית מתוך דאגה עמוקה, ולעיתים אף מפתחים סימפטומים של סטרס כרוני, כגון טיקים, קשיי נשימה או בעיות עיכול. Pulsatilla, רמדי ידועה לילדים תלותיים ועדינים רגשית, עשויה להתאים למצבים שבהם הילד הופך לדביק, חרד ועצבני כאשר הוא חש שההורה אינו מאוזן רגשית. כאשר גם ההורה מקבל תמיכה מתאימה – בין אם דרך הומאופתיה או דרכים נוספות להפחתת עומס רגשי – הילד יכול להירגע, והתגובה ההומאופתית הופכת עמוקה ויציבה יותר.
אתם חלק מהתהליך – אם הילד שלכם בטיפול הומאופתי וגם אם לא, ואתם חשים שאתם בקצה גבול היכולת – אולי הגיע הזמן לבדוק איך טיפול יכול לתמוך גם בכם.
כיי כשאתם נושמים לרווחה, גם לילד קל יותר להתמסר לתהליך טיפולי.
@2024 – כל הזכויות שמורות ליעל ולרי-פרל
עיצוב אתר: יעל ולרי-פרל